Dacă îţi place mâncarea sănătoasă, dar nu ai mult timp de pierdut în bucătărie, prepară ceva bun la cuptor. Merge repede! Victor Melian, expert în gastronomie Star Foods, te provoacă să dai frâu liber imaginaţiei şi să combini, după bunul plac, o parte sau chiar toate ingredientele pe care le-a folosit şi el. Ca să te inspiri, îţi dăm şi câteva idei! Dacă îţi place mâncarea sănătoasă, dar nu ai mult timp de pierdut în bucătărie, prepară ceva bun la cuptor. Merge repede! Victor Melian, expert în gastronomie Star Foods, te provoacă să dai frâu liber imaginaţiei şi să combini, după bunul plac, o parte sau chiar toate ingredientele pe care le-a folosit şi el. Ca să te inspiri, îţi dăm şi câteva idei!
Iată de ce Ingrediente ai nevoie: două piepturi de pui dezosate, şase cartofi, 100 g amestec de porumb, mazăre şi ardei, o ceapă roşie, o cutie de roşii în bulion, un ardei gras roşu, un dovlecel, un morcov, un fir de praz, 200 g de ciuperci, 100 g prune uscate, 100 ml iaurt, o mână de alune şi de caju, pătrunjel, busuioc şi rozmarin proaspete, foi de dafin, ulei, sare, piper.
Piept umplut cu alune
Mod de preparare: se desfac jumătăţile de piept de pui, astfel încât suprafaţa cărnii să fie cât mai mare. Se taie mărunt morcovul, ceapa, ciupercile şi ierburile aromate şi se amestecă, adăugându-se condimente după gust, alune şi caju.
Pont: Legumele sunt mai gustoase dacă sunt stropite cu puţin ulei
Cu această compoziţie se umplu bucăţile de carne şi se aşază grupate în mijlocul tăvii unse cu puţin ulei. În jurul lor se pun bucăţi de cartof, ciuperci tăiate în două, dovlecei, ardei gras şi, eventual, legume tocate rămase de la umplutură. Deasupra se presară usturoi tocat, apoi sare şi piper, după gust. Tava se introduce în cuptorul încins, la foc mediu, circa 40 de minute.
Platou cu prune şi cu iaurt
Mod de preparare: cartofii şi dovlecei