Mercedesul străbate în viteză terenul viran din spatele Stadionului Ghencea. Toate intrările către acest loc sunt păzite de Poliţia Militară. Lângă un cort stau încolonaţi în careu jandarmii care dau onorul. Din Mercedes coboară ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, care o ajută galant pe Elena Udrea să coboare.
Ministrul Dezvoltării păşeşte nesigur pe terenul nămolos, cu grijă să nu murdărească pantofii cu model "leopard", asortaţi la costum.
Pe lângă misiunea de a da onorul, militarii încolonaţi în careu au şi alt interes de a fi aici. Unii dintre ei ar putea locui, în viitor, în cartierul care ar trebui să se ridice pe cei 1.014.380 de metri pătraţi pe care MApN tocmai i-a trecut în administrarea Primăriei Sectorului 5.
Cartierul Antiaeriană
Proiectul prevede ridicarea a minimum 10.000 de locuinţe ANL pentru tineri. Pe afişele lipite în cort, acţiunea este denumită "Proiect de revigorare urbanistică". Deşi terenul a fost trecut de la MApN la Sectorul 5, atunci când cartierul se va ridica, tot militarii vor lua partea leului, după cum precizează ministrul Gabriel Oprea.
"Pe acest teren unde Ministerul Apărării are o locaţie de 1.014.380 de metri pătraţi în conservare, va fi cel mai mare cartier de locuinţe construit vreodată în România", spune Oprea, începând apoi să detalieze cât dintre locuinţele proiectate vor reveni angajaţilor din diferitele sectoare care se ocupă de siguranţa naţională.
Astfel, angajaţii MApN se vor alege cu minimum 2.500 de locuinţe, angajaţii Ministerului de Interne cu minimum 1.000 de locuinţe, cei ai SRI cu 500 de locuinţe, pentru SIE sunt rezervate 150 de locuinţe, la fel şi pentru SPP, în timp ce STS-ului îi revin 50 de locuinţe, angajaţilor din penitenciare 150, iar celor din Ministerul Justiţiei şi de la Parchet câte 200 de locuinţe.
Un cartier eco
P