Foloseşte diamante minuscule care îţi „şlefuiesc” pielea, făcând-o să se regenereze în mod natural. În plus, atenuează imperfecţiunile. Procedura se cheamă microdermabraziune şi se realizează doar cu un aparat special.
Dacă ai acnee sau cicatrice de la acnee, riduri fine sau mai adânci, dacă ai tenul pătat sau afectat de expunerea la razele ultraviolete, atunci microdermabraziunea ar putea fi de ajutor. Această tehnică este considerată o alternativă noninvazivă la peelingul chimic şi la dermabraziunea chirurgicală, proceduri care oferă aceleaşi beneficii, dar care sunt mai agresive şi mai invazive.
Elimină celulele moarte prin exfoliere
Microdermabraziunea este o procedură minim invazivă care implică exfolierea pielii cu ajutorul unei piese cu cristale de diamant, care au rolul de a elimina stratul cornos al epidermului, alcătuit în principal din celule moarte. Tot prin acest procedeu se stimulează şi procesul de regenerare a pielii (producţia de celule noi în stratul profund al epidermei).
În plus, pielea respiră mai uşor, circulaţia sangvină este stimulată, la fel şi sinteza de colagen care menţine elasticitatea pielii. Aspectul tenului este îmbunătăţit vizibil, ridurile sunt estompate, iar epiderma va absorbi mult mai uşor substanţele active din produsele de îngrijire. Microdermabraziunea poate fi folosită şi pentru alte zone ale corpului, nu doar pentru pielea feţei şi decolteului. De exemplu, coatele, genunchii şi tălpile pot fi tratate prin această metodă pentru îndepărtarea stratului cornos.
Nu necesită anestezie
Paşii pe care-i implică microdermabraziunea sunt simpli. Iniţial, se aplică o loţiune de curăţare a feţei, pentru a îndepărta excesul de grăsimi. Procedura în sine constă în exfolierea întregii feţe cu ajutorul unui dispozitiv prevăzut cu cristale de diamant de diferite mărimi, care îndepărtează stratul superficia