Denisa îşi doreşte să păstreze amintirea predecesorilor săi prin intermediul colecţiilor de timbre şi monede pe care le păstrează cu sfinţenie.
„Prima dată, am început să colecţionez timbre. Unele dintre ele le-am moştenit de la părinţi, iar restul le-am obţinut prin schimburi făcute cu prietenii şi colegii", povesteşte Denisa, cum a început pasiunea ei de a colecţiona diverse obiecte.
Feicare bănuţ, cu povestea lui
Cel mai vechi timbru pe care îl are datează din 1890 şi a fost donat tatălui ei de către un preot, prieten de familie. De acelaşi preot este legată şi povestea celei mai vechi monede pe care o are Denisa, o altă pasiune a tinerei. „Când a fost dărâmată casa respectivului preot, la temelia locuinţei, am găsit o monedă din anul 1812. În trecut, la temeliile caselor se puneau monede pentru a purta noroc celor care urmau să se mute acolo. Şi, de fiecare dată când au loc demolări de case în Bertea, localitatea în care locuiesc, eu sunt prezentă pentru a aduna monedele. Le caut în pământ, printre scânduri şi bolovani. După aceea, mă uit să vad din ce an sunt şi le adaug colecţiei", explică Denisa.
Bazele colecţiei de bancnote şi monede a Denisei au fost puse, de fapt, de străbunicii fetei. Printre obiectele colecţionate de tânără se află şi monede din argint de pe vremea domnitorului Carol I. Denisa spune că nu ar vinde colecţiile, chiar dacă i s-ar oferi sume considerabile. „Nu aş vinde timbrele şi monedele pe care le-am colecţionat pentru nimic în lume. Vreau să le las moştenire copiilor mei şi sper ca pe viitor, acestea să ajungă la o valoare mai mare. Pe un clasor de timbre mi s-a oferit în jur de un milion de lei vechi şi mi se pare foarte puţin, nu se merită", spune Denisa.
Pasionată de pictură
O altă pasiune de-a tinerei este pictura şi îşi doreşte să urmeze cursurile facultăţii de arhitectură. „Îmi place mult să desene