ANAF a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că Csibi barna, cel care „l-a spânzurat“ pe Avram Iancu a fost mutat disciplinar la Direcţia Finanţelor din Abrud (judeţul Alba).
Decizia a fost luată invocându-se faptul că fapta sa a adus atingere imaginii instituţiei. Csibi Barna este angajat al Direcţiei Finaţelor Publice a judeţului Harghita şi a fost cercetat de Comisia de Disciplină a instituţiei. El a semnat decizia de mutare la Abrud, pe o perioada de 6 luni, urmând ca luni să se prezinte la noul loc de muncă.
VEZI AICI VIDEO Cisbi Barna, omul care l-a spânzurat pe Avram Iancu: „Nu sunt politician, sunt un golan"
Coincidenţă sau nu, mutarea lui Csibi Barna exact la Abrud poate fi considerată chiar mai mult decât o ironie. Avram Iancu s-a născut în Munţii Apuseni într-o familie de moţi înstăriţi. Tatăl său, Alexandru Iancu, a fost pădurar, apoi jude domenial. Având o situaţie materială bună, a urmat clasele elementare la Poiana Vadului şi Abrud, gimnaziul inferior la Zlatna, iar gimnaziul superior la Liceul Piarist din Cluj. Începând cu anul 1844 a urmat Facultatea de Drept la Cluj. Din anul 1846 a devenit cancelarist la Târgu Mureş.
Iubita „Crăişorului“, o unguroiacă din Abrud!!!
Iubita cu care a avut cea mai îndelungată relaţie a fost Johanna Farkas, cunoscută ca Háni, o tânără maghiară din Abrud. Tatăl Johannei Farkas locuia în Abrud, unde activa fie ca preot, fie ca avocat. Se numea Tamás Farkas şi era protestant de confesiune unitariană. Mama Johannei era de religie romano-catolică. Potrivit datinii, Háni a fost botezată în confesiunea mamei. Tânăra se născuse în 1834 şi era cu zece ani mai tânără decât Iancu.
O mărturie orală consemnată de Ioan Lupaş menţionează că Háni l-a salvat pe iubitul ei în cea mai periculoasă clipă din viaţa acestuia, în luna mai a anului 1848, când maiorul Hatvani intra pe neaştep