Alexandru Chitic, originar din Chişinău, a obţinut Cupa Moldovei pentru fructele şi legumele pe care le-a sculptat timp de cinci zile.
La numai 21 de ani, Alexandru a reuşit să-şi întreacă profesorul în arta carvingului, adică arta de a sculpta fructe şi legume. Deşi a început să sculpteze în fructe şi legume doar de doi ani, din simplă curiozitate, tânărul a dovedit că este talentat şi a fost apreciat de numeroşi maeştrii în domeniu.
VEZI AICI GALERIE FOTO
„La început am făcut frunze din castraveţi, după care prietenii şi rudele mă rugau să le sculptez frctele şi legumele pentru ca mesele festive să fie decorate frumos", a spus Alexandru. Tânărul este student la Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania Braşov şi petrece câteva ore zilnic în bucătăria de la Aro Palace.
Profesoara lui, Cornelia Ghişoi, desemnată Lady Chef de România şi preşedinta juriului la Cupa Moldovei, a mărturisit că Alexandru a depăşit-o în ceea ce priveşte sculptura în fructe şi legume şi că îi prevede un viitor strălucit în domeniul gastronomiei şi al artei decorative.
La începutul acestei luni, Alexandru Chitic a obţinut Cupa Moldovei la Concursul de Gătit în Aer Liber, de la Iaşi. Detaliile şi structurile pe care le-a elaborat în legume şi fructe au impresionat cei mai renumiţi maeştrii bucătari din ţară. Cai, dragoni, vulturi, vaze, balerine şi flori sunt câteva dintre formele sculptate de Alexandru.
„Cinci zile am lucrat pentru piesele din concurs. Tema la care m-am gândit a fost iubirea. Am sculptat o domnişoară într-o rochie de gală, un cavaler în smoking şi alte motive pe lângă ei. Materia primă au fost 60 de kilograme de dovlea, 30 de kilograme de pepeni şi 5 kilograme de ridichi albe, 5 de sfeclă şi alte câteva kilograme de fructe şi