Poliţia Animalelor Olt a intervenit împreună cu DSP şi societatea de ecarisaj pentru a prelua cinci câini ţinuţi de un slătinean în apartament. Proprietarii şi animalele locuiau într-un adevărat focar de infecţie.
Proprietarul a fost convins să ducă personal câinii la maşina ecarisajului
Rămasă doar cu rol de mediere şi sesizare pe raza judeţului Olt după ce prefectura a revocat toate hotărârile de consiliu local care le-ar fi dat dreptul să intervină în cazul unor sesizări, Poliţia Animalelor a solicitat ieri ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică şi ecarisajului pentru a interveni pe strada Toamnei, din Slatina, blocul 9, scara B. Asociaţia de Proprietari a sesizat faptul că în locuinţa proprietarilor Irina şi Hari Kondor, mamă şi fiu, sunt ţinuţi mai mulţi câini al căror zgomot şi miros deranjează vecinii.
Focar de infecţie
Proprietarii, iubitori de animale, dar nu şi de curăţenie, le-au permis şefului regional al Poliţiei Animalelor Cornel Stana şi inspectorului Direcţiei de Sănătate Publică Olt Virgil Busuioc pentru câteva minute să intre în locuinţă pentru a constata condiţiile în care sunt ţinuţi cei cinci câini, negocierile de predare a acestora la adăpostul de la Sărăceşti ţinându-se apoi circa o oră şi jumătate pe casa scării. În doar câteva minute de inspecţie, autorităţile au constatat că în locuinţă este un adevărat focar de infecţie: pereţi netencuiţi şi fără mobilă, unde nu s-a curăţat de ani de zile mizeria lăsată de câini, iar aerul irespirabil. „Nu vă dau câinii!”, a strigat Hari Kondor, recunoscând că „nu am mai făcut curăţenie de ani de zile, că n-am avut cu ce. O să dezinfectez eu, cu timpul. Deşi avem un venit de doar 1000 de lei, pensia de handicap a mamei, am grijă de câini. Le-am luat 20 de kilograme de oase”.
Stana a dus muncă de lămurire, la uşă, circa o oră şi jmătate, cu cei doi proprietari