Este şeful singurei echipe de studenţi din Europa care a participat, în februarie, la un concurs de inginerie seismică desfăşurat în SUA, de unde s-a întors cu premiul „Egor Popov".
Alexandru se consideră clujean get-beget, cu toate că s-a născut şi a copilărit în judeţul Hunedoara. La cinci ani, a fost diagnosticat cu o boală de inimă rară, care se manifestă de obicei la vârstnici, miopericardită, din cauza căreia s-a aflat sub tratament timp de mai bine de zece ani. „De la cinci ani, am venit sistematic la tratament, la Cluj. Mi-a căzut drag oraşul ăsta şi mi-am promis că, dacă mă fac bine, îmi voi face aici un rost în viaţă", spune tânărul. Aşa se face că a optat pentru o facultate din Cluj, cea de Construcţii - secţia Inginerie Civilă.
Omul potrivit, la locul potrivit
A obţinut, în timpul liceului, premii la olimpiadele de matematică şi fizică. Faptul că îi plăcea şi desenul l-a determinat, la început, să-şi dorească să studieze arhitectura. „Nu am intrat din prima, aşa că m-am reprofilat. Nu regret nicio clipă decizia mea. Anul acesta, termin facultatea şi sper să reuşesc să mă angajez în domeniu, în Cluj. Nu aş pleca din ţară pentru nimic în lume", susţine Alexandru.
Anul trecut, în octombrie, Alexandru a aflat despre un concurs de inginerie seismică, ce urma să se desfăşoare în SUA. „Ne-am înscris pe ultima sută de metri, în exact ultima zi de înscrieri. De Crăciun, am primit cel mai frumos cadou: un mail care ne anunţa, pe mine şi pe cei doi colegi de-ai mei de echipă, că am fost acceptaţi în concurs", povesteşte studentul.
Premiu special la concursul din State
Alexandru mărturiseşte că nimeni nu părea să aibă încredere în şansele lor de reuşită. „Nu aveam banii necesari pentru proiect, pentru construirea machetei, nu aveam nici măcar vize, nimic. Plus că nici cunoscuţii nu păreau să