Fiind achiziţii care se fac pe termen lung, uşile atât cele de interior cât şi exterior trebuie alese în aşa fel încât să se ţină cont de o serie de aspecte, cum ar fi: rezistenţa în timp, materialul şi, nu în ultimul rând, designul.
Uşile nu mai au demult doar rol funcţional, de separare şi unire a spaţiilor, ci au şi un însemnat aport din punct de vedere estetic. Acest lucru e valabil nu doar în cazul uşilor de interior, ci şi al celor de intrare, care trebuie să fie în ton cu arhitectura casei. Designul este un criteriu important, însă la achiziţionarea lor ar trebui să se urmărească mai ales calitatea. Protecţia fonică, izolarea termică sau rezistenţa în timp sunt beneficii pe care le oferă doar un produs de bună calitate. Poate v-aţi gândit mai puţin la faptul că o alegere înţeleaptă a tâmplăriei atrage după sine plăţi mai mici la facturi, deoarece se Pierderile de căldură ale unei case sunt în proporţie de peste 40% prin uşi şi ferestre. Factorii care trebuie luaţi în calcul la achiziţionarea unei uşi sunt strâns legaţi, în primul rând, de destinaţia acesteia. De exemplu, în cazul unei uşi de intrare în apartament, nu contează rezistenţa la intemperii, ca în cazul uşilor pentru case.
La achiziţionarea unei uşi de intrare trebuie să aveţi în vedere aspecte funcţionale, cum ar fi: sistemul constructiv fiabil (protecţia la intemperii, calitatea acoperirii, cali¬tatea sistemului de balamale, posibilitatea de reglare pe mai multe direcţii), gradul de termo şi fonoi¬zolare, nivelul de securitate şi aspectul estetic (model armonizat cu tema arhitecturală a faţadei casei).La capitolul rezistenţă, o uşă din metal - aluminiu, oţel sau combinaţii între cele două - conferă o rezistenţă sporită şi, implicit, durabilitate. Cu toate acestea, fără o întreţinere periodică a sistemului, vor apărea disfuncţionalităţi şi, mai târziu, blocaje sau zgomote neplăcute. @