Compania aeriana Tarom, controlata de catre stat prin intermediul Ministerului Transporturilor, evidentiaza inca o anomalie a sistemului public, care permite ca un director general adjunct sa fie remunerat lunar cu mult mai multi bani decat un director general, lucru de neconceput in sistemul privat.
Ruxandra Brutaru (foto) a demisionat din functia de director general al Tarom pentru a prelua un post inferior, cel de director general adjunct, dar mult mai bine platit, potrivit Olgutei Vasilescu, purtatorul de cuvant al PSD.
In vreme ce functia de director general al Tarom este remunerata cu 6.600 de lei brut lunar, castigul salarial lunar brut al directorului general adjunct este de 15.000 de lei, potrivit lui Vasilescu, adica de peste 2,2 ori mai mare.
Contactati de Wall-Street.ro, reprezentantii Tarom nu au confirmat, dar nici nu au infirmat numirea lui Brutaru in functia de director general adjunct al companiei.
“Din ceea ce stiu eu, Guvernul a plafonat, printr-o ordonanta de urgenta, toate salariile directorilor din companiile de stat la nivelul salariiilor pe care le primesc secretarii de stat. Ordonanta nu s-a aplicat si celorlalti oameni de conducere, care primesc salarii conform politicii companiei din care fac parte”, spune Laura Gafencu, purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor.
Companiile din mediul privat isi platesc angajatii in baza unei grile de salarizare foarte bine structurata, care tine cont de competentele fiecaruia si de pozitia ocupata.
“Este greu de crezut ca in mediul privat se poate intampla ca un director general adjunct sa castige mai mult decat un director general”, spune Irina Vasile, country manager al companiei de executive search Antal Romania.
Reprezentantii Tarom nu au dorit sa comenteze nici salariilor primite de directorul general adjunct, respectiv directorul general al co