Ceaiul verde, ghimbirul, afinele, scorţişoara, smochinele şi merele se află pe lista alimentelor recomandate pentru întărirea sistemului imunitar, la început de primăvară, potrivit unui comunicat emis de compania Herbalife.
Este vremea să ne pregătim pentru întâlnirea cu soarele, verdeaţa şi timpul călduros. Primăvara a început, calendaristic, de câteva zile. Nu trebuie să uităm că sistemul nostru imunitar iese destul de slăbit din iarna geroasă şi lungă. Acesta este cel mai important mecanism cu ajutorul căruia ne apărăm de agenţii patogeni şi luptăm împotriva bolilor în mod natural.
Medicul Luigi Gratton, vicepreşedintele diviziei Nutrition Education în cadrul companiei Herbalife şi membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universitaţii California din Los Angeles (UCLA), recomandă câteva alimente, la îndemâna tuturor, cu ajutorul cărora ne putem întări sistemul imunitar în aceste zile de început de primăvară.
Ceaiul verde conţine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declanşării multor tipuri de cancer. "Fitonutrienţii din ceaiul verde favorizează dezvoltarea bacteriilor folositoare din tractul digestiv. Ei inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul digestiv: E. coli, Clostridium şi Salmonella. 70% din sistemul imunitar al organismului nostru se găseşte în tractul gastrointestinal", subliniază medicul Luigi Gratton.
Chili stimulează metabolismul, subţiază sângele şi contribuie la eliberarea endorfinelor în organism. De asemenea, chili este bogat în betacaroten, principala "armă" împotriva infecţiilor, şi inhibă neuropeptidele, care declanşează inflamaţiile sistemului imunitar.
Ghimbirul conţine gingerol, un compus cu proprietăţi anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimil