* brăilenii au acum la dispoziţie două centre de preluare a autoturismelor mai vechi de 10 ani: "Mioriţa Com" SRL şi "Apan Auto" SRL * posibilitatea de a folosi trei tichete valorice pentru achiziţionarea unei maşini noi se menţine şi anul acesta
Noua sesiune a programului "Rabla" a fost lansată, miercuri, 16 martie, de către Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu. În primele zile, doar persoanele fizice care deţin autoturisme mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, în vederea casării acestora. Persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale se vor putea înscrie în programul "Rabla 2011" de la începutul săptămânii viitoare, mai exact din 21 martie.
Ca şi în 2010, cei care casează maşinile primesc un tichet în valoare de 3.800 lei. Pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei tichete valorice. Nou în Brăila, faţă de anii trecuţi, este faptul că nu mai există doar o singură firmă autorizată să colecteze maşinile scoase din uz. Astfel, pe lângă "Mioriţa Com" SRL, cu sediul pe Platforma Chimică de la Chiscani, brăilenii îşi pot duce maşinile la casat şi la "Apan Auto" SRL, cu sediul lângă şoseaua dig Brăila-Galaţi.
Anul trecut au fost casate, în judeţul Brăila, 2.366 de autovehicule, de aproape cinci ori mai multe decât în 2009, când au ajuns la fier vechi 483 de maşini. Succesul programului în noua formă s-a datorat în principal transmisibilităţii tichetelor şi posibilităţii de a utiliza trei tichete valorice la achiziţionarea unui autoturism nou.
Pe plan naţional, Guvernul a alocat, pentru 2011, 228 milioane lei, sumă care asigură casarea a 60.000 de autoturisme în cadrul noii sesiuni a programului "Rabla". * brăilenii au acum la dispoziţie două centre de preluare a autoturismelor mai vechi de