O combinaţie delicioasă de legume proaspete cu ton şi condimente naturale. Aceasta este următoarea reţetă recomandată de campania Adevărul de Seară -„Ştii ce mănânci?".
Pentru a vedea care sunt ingredientele necesare, cum se prepară şi de ce este benefic organismului acest fel de mâncare, am apelat la bucătarul Florin Manea, de la restaurantul „Beau Monde" din Buzău.
CITIŢI ŞI:
Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Salata de pui cu legume este uşoară şi naturală
Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Cartofii ţărăneşti o variantă tradiţională pentru o masă echilibrată VIDEO
„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO
Ingredientele necesare sunt: salată verde, morcov, ceapă, porumb, ardei gras, lămâie, pătrunjel şi ton bucăţi.
Modul de preparare este extrem de simplu şi îl poate face acasă chiar şi un bucătar neexperimentat.
„Salata verde, morcovul, ceapa şi ardeiul gras se toacă Julien sau, pe înţelesul oricui, mărunt. Toate legumele se amestecă cu tonul bucăţi, se condimentează după gust cu sare şi piper, iar la urmă se stropeşte bine cu zeamă de lămâie. Principalul secret al acestui fel de mâncare este ca toate legumele să fie proaspete", ne-a declarat bucătarul Florin Manea.
Acest fel de mâncare este gata în maxim 10 minute. Se prepară uşor şi este foarte hrănitor.
Ştii ce mănânci? Baza unei alimentaţii sănătoase: laptele şi legumele
„După ce se amestecă în bol, salata se aşează pe o farfurie, se ornează cu pătrunjel proaspăt şi cu felii de lămâie şi se serveşte cu pâine prăjită", ne-a mai spus bucătarul.
MAI MULTE DETALII AICI