Un grup de cercetători americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey au reuşit să descifreze, cu ajutorul unui scanner, ce se petrece în creierul femeilor atunci când au orgasm, informează Daily Mail.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, coordonaţi de profesorul Barry Komisaruk, orgasmul activează peste 30 de zone diferite ale creierului, precum cele responsabile cu generarea emoţiei, centrii tactili, centrii bucuriei, ai satisfacţiei şi ai memoriei. În acelaşi timp, orgasmul acţionează şi ca un anestezic, susţin oamenii de ştiinţă.
Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au solicitat unui grup de 8 femei să se stimuleze sexual singure, în timp ce se aflau în interiorul unui scanner cu rezonanţă magnetică, dispozitiv în formă de tub folosit pentru detectarea tumorilor.
Rezultatele tomografului au arătat că majoritatea femeilor au avut nevoie de mai puţin de 5 minute pentru a avea primul orgasm. În toată această perioadă scannerul folosit a înregistrat imagini ale creierului la intervale de câte 2 secunde, pentru a evidenţia zonele cerebrale care deveneau active în timpul orgasmului.
Potrivit specialiştilor, aceste studii ar putea oferi noi răspunsuri cu privire la manifestarea unor disfuncţii sexuale sau la cazurile de scădere a libidoului.
Specialiştii au promis că pe viitor vor realiza un astfel de studiu şi cu subiecţi bărbaţi, pentru a vedea dacă creierul femeilor şi cel al bărbaţilor percepe diferit atingerea punctului culminant.
20% dintre femei nu au niciodată orgasm
Doar 32% dintre femei ajung la orgasm în timpul unui act sexual, în timp ce 63% dintre bărbaţi ating punctul culminant la fiecare contact intim, arată un studiu realizat recent de o companie de produse farmaceutice. Mai mult, potrivit datelor prezentate, 20% dintre femei nu au niciodată orgasm.
Cerce