AJOFM Suceava a transmis zilele trecute o notificare angajatorilor prin care le-a adus la cunoştinţă faptul că riscă amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei dacă nu comunică locurile de muncă vacante, iar cei care angajează şomeri fără a anunţa în termen de trei zile instituţia vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei.
Piaţa muncii din judeţul Suceava şi-a mai revenit în ultima perioadă, oferta locurilor de muncă scoase la concurs de angajatori urmând un trend crescător. În primele două luni ale anului operatorii economici din judeţ au oferit persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 2.776 de posturi, dintre care s-au ocupat 2.009.
„Toate locurile pe care le-am comunicat în ofertele noastre săptămânale s-au cam ocupat. Rămân foarte puţine vacante. Numărul persoanelor care apelează la noi să găsească de muncă este în continuă creştere“, a declarat Aurelia Focşa, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.
Domeniile în care se caută angajaţi sunt variate, însă cele mai multe locuri vacante s-au înregistrat în comerţ, relaţii publice, economie şi construcţii. Astfel, s-au ocupat 274 locuri pentru muncitori necalificaţi la ambalarea produselor solide şi semisolide, alte 232 pentru muncitori necalificaţi la demolări clădiri, 245 pentru vânzători, 70 pentru administratori, 46 pentru şoferi şi 53 posturi de asistenţi relaţii publice.
Citiţi şi: Suceava: 10 firme amendate pentru practicarea muncii la negru
Şanse mici de angajare pentru sucevence
„Persoanele cu studii superioare au ocupat 21 posturi de secretară, 25 de contabil, 17 de casier şi am avut şi 17 directori de societăţi comerciale“, a menţionat directorul AJOFM Suceava. Alte câteva zeci de şomeri au ocupat posturi de operator vânzări telefonice, zidar, confecţioner articole din piele, femeie de servi