Din primele evaluări de la fața locului, sunt necesari cinci milioane de euroe pentru refacerea bazinului cunoscut de reșițeni cu titulatura de „7 Noiembrie“. Legislația spune că destinația zonei nu poate fi schimbată, în locul bazinului fiind necesar să se ridice un altul nou.
Tehnologia învechită și lipsa investiției în acest obiectiv a dus la degradarea bazinului astfel încât săptămâna trecută un zid s-a prăbușit. Reprezentanții municipalității s-au deplasat la fața locului, iar din primele evaluări reiese faptul că sumele necesare ajung chiar la cinci milioane de euro pentru refacerea clădirii.
Amintiri frumoase
Reșițenii își amintesc de faptul că acest complex turistic nu numai că a fost locația unde nume mari s-au antrenat, dar aici, pe timp de vară, bazinul din exterior ținea loc de ștrand. „Când funcționa mergeam des la bazin. Era aproape și prețul d eintrare era mult mai mic“, povestește Camelia Bonțea.
Înotul reșițean
Construit în 1954, bazinul de înot „7 Noiembrie” ducea cu sine istoria a zeci şi zeci de sportivi de aur, argint sau bronz.. În anii 80 școlile din oraș aveau un parteneriat prin care elevii erau selectați și îndrumați de antrenori de elită. „Mă număr printre tinerii reșițeni care au avut ocazia să își petreacă copilăria între pereții bazinului. Aveam antrenamente dure, dar rezultatele nu au încetat să apară“, își aduce aminte Claudiu Murărașu.
Numele sportivei Luminița Dobrescu spune multe despre înotul reșițean. În cei peste 14 ani de înot a realizat performanțe deosebite pe plan intern și international, fiind una dintre sportivele reprezentative ale natatiei romanesti. A obținut peste 30 de titluri de campioană și titlul de Maestră emerită a sportului la înot.