Ghinionist. Chiar dacă a reușit să marcheze câteva goluri, Jaber nu a convins la Universitatea Craiova Obicei. Cât timp a stat în România, Salih Jaber era un împătimit al posturilor de manele Mândru. În Irak, Jaber este considerat un om bogat și se mândrește cu mașinile saleLa scurt timp după începutul războiului din Irak, Salih Jaber ajungea în România, unde semna un contract cu Gloria Buzău. Câteva evoluţii bune i-au adus apoi un transfer la Universitatea Craiova. La "Ştiinţa" nu a convins şi a revenit la Buzău, o perioadă fiind împrumutat la FC Caracal. După ce Saddam Hussein a fost ucis, campionatul din Irak a început în octombrie. Jaber a revenit şi a semnat cu FC Zakho. La fel ca întreaga ţară, fotbalul este într-un adevărat proces de renaştere.
"Totul este liniştit aici acum. Fiecare om încearcă să îşi aranjeze lucrurile în viaţa lui şi lumea nu vrea să mai audă de lupte. Fotbalul de aici nu este la nivelul celui din România, dar are mari posibilităţi. Salariile sunt destul de bune, la nivelul celor din Liga I. Chiar dacă mulţi se feresc, eu aş recomanda multor fotbalişti români să încerce o experienţă aici. Nu este niciun risc. Războiul nu omoară fotbalul", spune Jaber. Atacantul este unul dintre fotbaliştii de bază ai lui FC Zakho: "Eu am marcat trei goluri până acum în acest sezon şi lumea mă apreciază. Ultimul a fost golul victoriei cu Al Naft în minutul 86. La meciuri vin şi destul de mulţi oameni, lumea iubeşte orice activitate ca să mai uite de bombe". De România, Jaber îşi aduce aminte cu mare plăcere.
"A fost poate cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Nu aş mai fi vrut să plec din România. În Buzău şi Craiova erau foarte multe fete frumoase".
Nu a crezut în răpire
În 2005, când Salih Jaber evolua în România, a avut loc răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian în Irak. Fotbalistul s-a arăta