Tamara Ţinea, moaşă într-un spital din oraşulMizdah, e disperată că nu se poate întoarce acasă. Basarabeanca munceşte în Libia de opt ani. Alături de ea se află alţi şapte moldoveni nevoiţi să rămână pe loc din cauza blocării spaţiului aerian.
Tamara Ţinea din Republica Moldova lucrează ca asistentă medicală la spitalul Mizdah, un oraş cu 130.000 de locuitori, situat la 300 de kilometri sud de capitala libiană, Tripoli, unde se dau cele mai crâncene lupte. De câteva zile, femeia stă lipită de televizor şi se roagă ca bombardamentele să nu ajungă şi în oraşul ei. „Mă îngrozeşte ce văd. Mor oameni pe capete aici, aproape de noi. Mă rog doar să nu atace şi localitatea noastră. Suntem aproape de pustiu şi aici nu există nimic valoros pentru care să lupte. Poate ne fereşte Dumnezeu şi rămânem în viaţă!", spune Tamara, în vârstă de 52 de ani.
Citiţi şi:
VIDEO FOTO Gaddafi şi-a luat poporul ostatic
Război în Libia: Armistiţiu - Forţele militare libiene au primit instrucţiuni să înceteze focul
„Salvăm cu toţii vieţi!"
Femeia, originară din localitatea moldovenească Criuleni, a plecat în Libia în urmă cu opt ani, prin intermediul unei firme din Kiev (Ucraina). Din grupul de medici care activează la spitalul din Mizdah fac parte încă şapte moldoveni şi 37 de ucraineni. În ultimele zile, cadrele medicale din Republica Moldova sunt nevoite să îngrijescă şi victimele conflictului din Libia. „În localitate au fost mai multe confruntări între susţinătorii lui Gaddafi şi rebeli. Au fost aduşi oameni cu diferite răni, unii aflaţi la un pas de moarte. Trebuie să-i îngrijim pe toţi. Nu mai contează acum că eu sunt moaşă. Salvăm cu toţii vieţi! De două zile, de când a început oficial războiul, aşteptăm de la un minut la altul să ne vină răniţi. Toţi angajaţii din spital am fost trimişi la primirea urgenţelor ", a declarat femeia, în ex