* Ionel Blănculescu: "O nouă formă de criză economică globală bate la uşă, după dezastrul din Japonia. Investitorii fug, iar intervenţia statului de 680 miliarde dolari pe piaţa locală va aprinde inflaţia mondială"
* "Există perspectiva unui veritabil tsunami bursier la nivel mondial"
* "Economia României va fi într-o situaţie extrem de gravă, dacă datoria publică va creşte la peste 45% din PIB"
Economia ţării noastre iese, tehnic, din recesiune la 1 aprilie, pentru că PIB-ul va înregistra o creştere pentru al doilea trimestru consecutiv, însă ne afundăm şi mai tare în criza economică, ne-a declarat, într-un interviu, Ionel Blănculescu, fostul ministru al Controlului din guvernarea Adrian Năstase, în prezent preşedintele companiei "Consultanţă şi investigaţii financiare". În curând, ţara noastră va trebui să înceapă să ramburseze suma împrumutată de la FMI, Banca Mondială şi UE şi să împrumute din nou bani pentru reducerea deficitului bugetar.
În plus, sunt semne că situaţia din Japonia va da peste cap economia mondială, fapt care ne poate influenţa şi pe noi.
Ionel Blănculescu ne-a spus: "Cum criza globală a măturat întreaga lume, la fel se va întâmpla şi dacă în Japonia vom vedea o explozie asemănătoare celei de la Cernobîl, aşa cum se aşteaptă oficialii francezi care se ocupă de siguranţa nucleară. Deja investitorii fug de Japonia şi zonele adiacente, unde s-ar putea răspândi radiaţiile. Japonia a injectat 680 de miliarde de dolari pe piaţă, cât toată intervenţia Obama pentru sprijinirea băncilor americane. Ne putem aştepta la o aprindere a inflaţiei mondiale.
De exemplu, dacă un furnizor de paste făinoase ar fi vândut în Japonia 10 vapoare de marfă cu 5 milioane de dolari, după ce statul a intervenit, acesta va creşte preţul la 6 milioane de dolari". În plus, din informaţiile domnului Blănculescu, există o mare probabililta