Cei mai multi dintre noi considera ca a consuma legume si fructe nu reprezinta niciun pericol pentru sanatate, iar obiceiul de a le consuma poate aduce doar beneficii.
Exista, insa, pericole ascunse in multe fructe si legume pe care le consumam zi de zi. Unele dintre ele contin toxine care pot provoca paralizii grave sau chiar decesul consumatorului.
Iata cateva dintre acestea, prezentate de Environmental Graffiti:
Fasolea tip Lima
Acest soi de fasole trebuie sa fie foarte bine fiert inainte de a fi consumat, deoarece boabele contin o substanta numita limarin. Asigurati-va ca au fost fierte cel putin 10 minute si niciodata nu le folositi in stare cruda la salate. Fierte sunt foarte sanatoase, dar in stare cruda pot provoca delir, halucinatii si o stare de violenta extrema celui care le-a consumat.
Cassava sau Yucca
Dupa continutul de amidon, cassava sau yucca este al treilea cel mai consumat aliment din lume. Acesta contine cianuri iar daca nu este procesat poate fi letal. Exista doua tipuri de cassava, dulce si amar, cea din urma continand mai multe cianuri. O jumatate de kilogram de cassava amar poate ucide o vaca, si nu putine au fost cazurile in care oamenii au murit din cauza acestui aliment.
Nucsoara
Contine myristicine, substante psihoactive. Consumul in cantitati mari poate provoca halucinatii, varsaturi, transpiratii abundente si dureri de cap. Nu va faceti griji, ceea ce se consuma in bucatarie nu va poate da dureri de cap insa in ultima vreme multi adolsecenti au inceput sa sara calul.
Fasole
Fasolea contine phytohaemagglutinin, o toxina care de mult ori s-a dovedit fatala. Fasolea trebuie sa sufere un proces cat mai lent de gatire, la foc mic deoarece gatitul la temperaturi mari aduce un grad de toxicitate de 5 ori mai mare. Niciodata nu ada