Iarna a trecut iar topirea zăpezii a scos la iveală multe mizerii. Aşa că a venit şi vremea curăţeniei. Însă nu toţi făgărăşenii sunt dispuşi să renunţe la timpul lor liber în folosul comunităţii. Pentru ca implicarea locuitorilor în acţiunea de curăţenie să crească, reprezentanţii Primăriei Făgăraş i-au convocat pe toţi administratorii şi preşedinţii asociaţilor pentru a găsi soluţii, astfel încât toată lumea să pună umărul la înfrumuseţarea municipiului.
Apel la spiritul civic
Anul acesta este pentru prima dată, în ultimii 10 ani, când Primăria Făgăraş trebuie să se lipsescă de cei 150 de muncitori angajaţi în virtutea Legii 76. Este vorba de cei care realizau igienizarea oraşului. Din acest motiv, autorităţile locale au fost nevoite să caute soluţii pentru ca imaginea Făgăraşului să nu devină una dezolantă. 40 de preşedinţi şi administratori ai Asociaţilor de Proprietari din Făgăraş au fost convocaţi vineri, 18 martie, de edilul oraşului pentru a stabili măsuri de stimulare, dar şi de constrângere a populaţiei pentru a participa la curăţenia zonelor aferente locuinţelor.
„Am chemat asociaţiile de proprietari, preşedinţii de asociaţii şi administratori pentru a-i determina, de asemenea, să convingă populaţia, măcar în această perioadă, trebuie să ieşim cu toţii la curăţenie. Am stabilit un perimetru pentru fiecare bloc în parte, pentru fiecare asociaţie în parte, pentru că, dacă există spirit civic, măcar în acel perimetru, oamenii să iasă să facă curăţenie, să întreţină zona verde, să ridice gunoaiele, dacă ele există. În acest fel, dacă punem umărul toată suflarea Făgăraşului, cred că vom avea oraşul la care visăm noi toţi“, a spus Sorin Mănduc, primarul municipiului Făgăraş.
Preşedinţii asociaţiilor de proprietari sunt de acord cu demersul edilului-şef, dar spun că sunt necesare şi măsuri de constrângere. „Primăria trebuie să