Camerele digitale de buzunar au devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, le setăm pe “auto”, pentru că nu ştim ce opţiuni mai avem. Libertatea te învaţă azi cum să foloseşti toate “desenele” de pe aparat, ca un profesionist în fotografie. Camerele digitale de buzunar au devenit o necesitate pentru majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, le setăm pe “auto”, pentru că nu ştim ce opţiuni mai avem. Libertatea te învaţă azi cum să foloseşti toate “desenele” de pe aparat, ca un profesionist în fotografie.
Aceasta este setarea automată a camerei foto digitale. Opţiunea e indicată în orice situaţie şi, de regulă, aparatul ştie ce face! Poţi avea însă surpriza să nu-ţi iasă clare pozele făcute pe întuneric sau cele în mişcare.
Pentru utilizator, aceasta e tot un fel de setare automată. Diferenţa faţă de “auto” e că indicaţiile de pe ecran sunt aproape inexistente. Aparatul îşi ajustează singur setările. Foloseşte opţiunea când vrei să ai siguranţa unei imagini clare.
“ISO” înseamnă fotografiere fără bliţ, în condiţii de iluminare scăzută. Utilizatorul vede pe display cum camera ajustează cantitatea de lumină pe care o foloseşte pentru a realiza o imagine clară, chiar şi fără bliţ. Opţiunea este ideală în cazul în care vrei să surprinzi, de exemplu, lumina caldă a unei încăperi, lăsarea serii sau chiar răsăritul. În acest caz, camera poate folosi valori “ISO” cuprinse între 160 şi 1.600.
Funcţia de detectare automată a zâmbetului e bine să fie setată când se fac fotografii cu oameni şi vrei să ai siguranţa că aparatul se va declanşa singur exact când “simte” că subiectul zâmbeşte.
Mod de fotografiere a unui subiect aflat pe un fundal format din “culori moi”, adică foarte deschise. Cu ajutorul acestei setări, aparatul îşi ajustează singur valorile, astfel încât imaginea persoanei din fotografie să nu fie afectată de fundal