Johnny Hallyday
Anul 2011 poate fi considerat, în muzica pop şi rock, anul Johnny Hallyday. După ce a fost la un pas de moarte şi după o convalescenţă în care familia i-a fost mai aproape ca oricând, "Leul roşcat" reintră triumfal, spectaculos înnoit, în showbizul internaţional. La 68 de ani, idolul tinerilor din Franţa, din deceniul şase al secolului trecut încoace, propune publicului o provocare din care speră să iasă dublu învingător: schimbat şi ca om, şi ca artist. Acestei schimbări i se potrivesc versurile unui şlagăr al său de la sfârşitul anilor '60: "Il faut boir de la source/ Il faut boir de la source de la vie" (Trebuie să bei din izvor/ Trebuie să bei din izvorul vieţii".
O serie de emisiuni speciale sunt pregătite de RTL, partenerul oficial şi istoric al lui Johnny Hallyday, între 25 şi 27 martie, în vederea lansării noului album, "Jamais seul" (Niciodată singur), şi a unui amplu turneu, ce va debuta la 14 mai 2012. O întâlnire a cântăreţului cu admiratorii să, vineri, o emisiune specială sâmbătă, ziua lansării oficiale a noului material discografic. Apărut deja, al doilea single "La douceur de vivre" confirmă toalitatea blues a acestuia.
Revenirea în forţă a muzicianului a atras până şi atenţia englezilor, care nu l-au admirat în mod special şi nici n-au apreciat originalitatea compoziţiilor sale, numindu-l doar un "French Elvis" (un Elvis francez), dar care nu pot să nu recunoască faptul că, de 50 de ani, este cea mai influentă figură a pop-ului şi rock-ului din Franţa. Cu atât mai mult cu cât, la începutul carierei şi ani buni după debut, Johnny Hallyday a evoluat inclusiv pe scena de la Olympia, în contra curentului "pop romantic", ale cărui vedete au fost cântăreţi precum Claude François, France Gal, Salvatore Adamo ş.a.
Imagine din concert, cu puţin înainte de spitalizare
Surprinşi de longevitatea carierei acestui art