Monarhia le-a pus în brațe milioane de hectare de teren, ce aparține țărilor pe care le conduc, dar care revine de drept conducătorului. Vedeți care sunt cei mai mari latifundiari ai lumii.
10. Regele Letsie al 111-lea al Lesotho-ului
Deține 3.034.948 ha din Lesotho, inclusiv minele de diamant ale țării. Regele Letsie este pentru a doua oară monarh al Lesotho-ului, după ce în trecut a fost înlocuit de tatăl său aflat în exil, după care a urcat din nou la tron la moartea acestuia, un an mai tâziu.
9. Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck al Bhutan-ului
Are în proprietate 3.884.982 hectare de teren agricol fertil și unic în regatul Bhutan. Fostul student al academiei Philips Andover a fost încoronat în 2008 și a devenit forța din spatele renașterii democrației în Bhutan.
8. Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei
Controlează 9.229.940 hectare din regatul hashemit al iordanului, unul dintre puținii membrii atât ai Ligii Arabe, cât și ai Organizației Mondiale a Comerțului. Moștenitor al tatălui său, popularul rege Hussein, este unul dintre cei mai loiali aliați ai Statelor Unite în regiune, iar momentan se confruntă cu aceleași probleme pe care le traversează întregul Orient Mijlociu. Regele a jucat un rol secundar în Star Trek: The Next Generation.
7. Regele Gyanendra al Nepalului
Are în proprietate 14.762.932 ha din Nepal, ceea ce înseamnă că, teoretic, deține și muntele Everest. Chiar dacă țara a trecut la o structură politică de tip republică Maoistă, în anii 1990, familia regală deține în continuare întregul Nepal. Gyanendra are titlul de șef al statului, dar este în mod antitetic prieten cu guvernul socialist.
6. Sultanul Qaboos al Omanului
Acesta controlează întregul ținut, în principal deșertic, al Omanului, care include și porturile de la coasta Sur, un pun