Magdalena Hauler este una dintre asistentele sociale care lucrează la organizaţia Caritas, iar în timpul liber se implică în promovarea culturii germane.
Magdalena s-a născut în localitatea Moftinu Mare din părinţi de origine germană. „Am crescut într-o familie în care ambii părinţi au origini germane. Stră-străbunicii mei provin din Germania şi au fost colonizaţi în zona Sătmarului începând cu anul 1722. Întotdeauna am trăit pe considerentul că această cultură germană trebuie păstrată şi transmisă din generaţie în generaţie“, povesteşte Magdalena.
Copil năzdrăvan şi mereu în centrul atenţiei, Magdalena este şi acum, la 50 de ani, o persoană foarte activă. „Mă consider o persoană foarte norocoasă, deoarece fac numai ce îmi place, atât din punct de vedere profesional, cât şi în timpul liber", spune ea.
Îngrijeşte bătrâni la un centru de zi
A lucrat iniţial ca presator metale şi confecţioner, dar până la urmă munca de asistent social a fost cea care i s-a potrivit cel mai bine, şi asta pentru ca adoră să fie înconjurată de oameni. „De 18 ani lucrez ca asistent social la organizaţia Caritas, Centrul de zi Speranţa, unde zilnic, timp de opt ore, desfăşurăm activităţi la clubul vârstnicilor. La început, timp de nouă luni, am fost voluntar, iar după aceea am fost angajată. Ador ceea ce fac, pentru că sunt în preajma oamenilor“, mai spune Magdalena.
Lucrează la Centrul „Speranţa“ încă de la înfiinţarea acestuia şi se consideră un om împlinit profesional.
Cântă şi dansează
În timpul liber, Magdalena face, de 20 de ani, parte din corul bisericii germane Calvaria, iar în urmă cu aproape 4 ani a devenit membră, alături de soţul ei, a grupului de dans nemţesc, numit „Gute Laune Volkstant Gruppe“. „Împreună cu biserica, dar şi cu Forumul Democrat German organizăm anual diferite evenimente culturale, cel mai mare fiind Zilele Culturale Ger