Venit în România în urmă cu aproape 9 ani, Nuretin a reuşit să afle multe lucruri interesante despre ţara noastră şi implicit despre oraşul Giurgiu. Primul loc pe care a păşit odată ajuns pe tărâmuri româneşti a fost oraşul Galaţi, acolo unde a lucrat ca bucătar la o fabrică româno-turcă.
După 5 ani petrecuţi la Galaţi, Nuretin a găsit un loc de muncă în Bucureşti la restaurantul ,,Dristor” unde a profesat meseria de bucătar timp de 3 ani. ,,Nu contează unde te afli atunci când vrei să realizezi ceva în viaţă. Totul este să crezi în ceea ce faci şi să pui suflet. Fără pasiune şi plăcere nu reuşeşti nimic” a spus bucătarul.
Bucătar la o shaormerie din central oraşului
De aproape un an de zile Nuretin Akyurek locuieşte în Giurgiu şi este angajat la Societatea ,,Lemus Company”, ca bucătar. Aici prepară îndeosebi shaorma ( după o reţetă unicat), dar şi alte specialităţi. ,,Gustul preparatelor diferă de la o ţară la alta. În ţara în care m-am născut shaorma este mult mai bună ca aici şi datorită aerului, carnea de pui are un gust deosebit” a afirmat cu mândrie turcul. Nuretin este impresionat de ospitalitatea giurgiuvenilor şi de felul în care aceştia îl fac să se simtă ca acasă. Dorul de casă este compensat de prietenii şi colegii de muncă din Giurgiu.
,,Este o meserie pe care o fac cu drag, îmi place să socializez cu oamenii, le ofer tot ce ştiu mai bine în materie de bucătărie. Vreau ca giurgiuvenii să fie mulţumiţi de preparatele mele” a mai spus Nuretin Akyurek. Bucătarul turc recunoaşte că nu este foarte uşor să practice această meserie deoarece presupune atenţie, dibăcie şi cunoştinţe gastronomic solide.
Ar fi vrut să devină poliţist
,,Când eram foarte mic vroiam să devin poliţist, dar cu timpul nu mi-am dorit altceva decât să fiu bucătar. Arta culinară este viaţa mea şi nu aş renunţa la ea pentru nimic în