Specialiştii în resurse umane atrag atenţia că un salariu mai mare nu se obţine cu demisia pe masă, ci prin argumente şi rezultate palpabile. Sursa: SHUTTERSTOCK
Chiar dacă efectele crizei financiare se resimt încă pe piaţa muncii din România, există totuşi domenii în care piaţa îşi revine. Drept urmare, specialiştii în resurse umane vă recomandă să nu vă lăsaţi descurajaţi şi să nu renunţaţi la a vă negocia salariul sau chiar alte bonusuri. În acest sens, specialiştii susţin că este o idee proastă să ameninţaţi cu demisia pentru a vi se mări salariul.
În plus, înainte de a veni cu cerinţe exagerate este bine să vă documentaţi cu privire la bugetul firmei la care lucraţi şi să vă asiguraţi că aveţi argumente convingătoare pentru a vă susţine cererea.
Reporterii EVZ au contactat o serie de specialişti în resurse umane care au pus la punct câţiva paşi pe care este bine să-i aveţi în vedere atunci când vă decideţi să vă renegociaţi salariul.
1. Mergeţi la negocieri după ce aţi finalizat un proiect important
Momentul negocierii trebuie ales cu mare tact şi cel mai bine este să "vă ridicaţi cu pretenţii" după o perioadă îmbelşugată.
"Du-te la negociere după o perioadă de muncă susţinută, în care toate proiectele tale au fost finalizate cu succes. Argumentează cum proiectele pe care le-ai finalizat au ajutat compania. Fă-ţi şi o listă cu rezultatele tale din ultima perioadă, într-o manieră măsurabilă, nu doar calitativă, şi încearcă să demonstrezi că me riţi mai mult", vă sfătuieşte Bogdana Zincă, consultant resurse umane alljobs4all.ro.
De asemenea, un bun moment pentru negocieri este şi perioada ce urmează evaluărilor periodice din compania unde sunteţi an gajaţi.
"Evaluarea individuală periodică reprezintă un bun moment de bilanţ, în cadrul căruia poţi releva realizările per sonale