Adrian Florea consideră că un trainer de excepţie se diferenţiază de unul mediocru pe baza a trei calităţi care nu pot fi învăţate în cadrul unui curs. Simţul umorului, carisma şi capacitatea de a duce la capăt o idee sunt criteriile care sunt vitale pentru un trainer ce îşi propune să-şi transmită eficient mesajele-cheie.
Mai mult, Adrian Florea precizează că un trainer are nevoie de experienţe trăite pentru a le împărtăşi cursanţilor. Susţinerea unui training bazat doar pe teorie va discredita trainerul, pentru că, de exemplu, nu va putea niciodată să predea despre management dacă nu a ocupat o poziţie de top vreodată.
La 22 de ani, vă propuneaţi să faceţi primul milion de dolari, fără a fi necesar să fiţi angajat pe o poziţie de management. Acum, puteţi spune că v-aţi îndeplinit obiectivul?
În prezent, nu mai este relevant. După ce creşti un pic, îţi dai seama că ambiţiile iniţiale de a face bani pot fi depăşite de altele mult mai mari. Totuşi, dacă are vreo importanţă averea mea, evaluând compania, poate poţi spune că am reuşit. Dar, sunt lucruri mult mai importante. În momentul în care îţi spun câţiva oameni şi vezi în ochii lor că le-ai schimbat viaţa, chestia asta este teribilă.
Aveţi vreun exemplu?
Am avut directori care au participat la cursurile ţinute de mine şi care, la început, îmi transmiteau prin limbajul nonverbal ce aş putea să-i învăţ eu pe ei. Chiar şi aşa, la final, au terminat cu ideea că dacă ar fi făcut cursul respectiv la începutul carierei, în prezent, ar fi avut o maşină de lux.
În momentul în care v-aţi dorit să strângeţi un milion de dolari, ce ambiţii v-au mânat?
Cred că acelaşi resort pe care l-am identificat apoi şi la prietenii mei antreprenori şi la mulţi alţi cunoscuţi. Eu provin dintr-o familie modestă, unitatea de măsură pentru succes era averea, iar frica de sărăcie era parte organică din