Sandra Pralog şi Alexandru Bălăşescu s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu tinerii dornici să afle poveşti de succes ale românilor, în cadrul unui proiect desfăşurat de Liga Studenţilor Români din Străinătate.
Sandra Pralong este consilier pe probleme de gen şi societate civilă. În 2006 a înfiinţat Fundaţia SynergEtica, dedicată eticii şi civilităţii; între 1998-2000 a fost consilier prezidenţial pe Relaţia cu Românii de Pretutindeni, iar între 1990-1993 a înfiinţat şi condus Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă în România. Sandra Pralog are un doctorat în Ştiinţe Politice la Paris şi trei mastere la America şi Elveţia. În 2010, Sandra a publicat „De ce m-am întors în România" (Editura Polirom), în care 39 de români de succes prezintă motivele pentru care au ales să trăiască în România.
Alexandru Bălăşescu a făcut un masterat în antropologie la Lyon şi doctoratul la University of California, specializându-se în antropologia culturii materiale, spaţiul urban, Islam şi modernitate. După finalizarea studiilor, a predat în Paris şi în Bahrain timp de trei ani. În 2007 a revenit în ţară. A fost consilier de imagine pentru alegerile europarlamentare, a lucrat în Ministerul Culturii şi a publicat cărţi, iar astăzi este antropolog pentru Renault Technologies şi predă la SNSPA.
Nu există „nu"
Sandra Pralog i-a îndemnat pe tineri să-şi găsescă un mentor care să-i motiveze şi să-i provoace, admintind despre mentorul ei, un profesor american. „Trebuia să aleg unde să fac practica. Eu ştiam deja că vreau să fac stagiul la Naţiunile Unite. Atunci profesorul mi‑a zis «Dacă tot ştii ce vrei să faci pentru restul vieţi tale încearcă măcar în stagiu că faci altceva»". Voaim să fiu jurnalistă, dar am găsit o mie de scuze. Atunci profesorul m-a însărcinat să-îmi găsesc un stagiu în presă", a povestit Sandra despre cum a obţinut pri