2300 de şoferi au fost amendaţi zilnic, în 2010, pentru depăşirea vitezei legale. Mai detaliat, statisticile spun că 100 de conducători auto au fost amendaţi în fiecare oră pentru că au apăsat prea mult pe acceleraţie. Tot în fiecare oră, doi şoferi au rămas fără permisul de conducere. Anul 2011 a debutat cu mai multe amenzi pentru depăşirea vitezei.
Poliţiştii de la circulaţie au dat anul trecut peste 850 de mii de amenzi rutiere pentru depăşirea vitezei legale. Potrivit Direcţiei de Poliţie Rutieră, la nivel naţional, în anul 2010, au fost constatate 2.955.869 contravenţii la regimul circulaţiei. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 854.944 sancţiuni.
În baza acestor date, rezultă că au fost amendaţi pentru viteză 2300 de şoferi pe zi, adica o sută pe oră. În medie, doi şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legle, în fiecare minut.
Calculele mai arată că doi şoferi au rămas fără permis în fiecare oră, din cauza depăşirii vitezei legale. Dovadă în acest sens sunt cele 21.121 sancţiuni date de poliţişti pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, cu o medie de 57 pe zi.
Citeşte şi Amendă de 28 de milioane de lei pentru şoferul unui Mercedes prins cu 186 de km/h. CINE E PE PRIMUL LOC ÎN TOPUL VITEZEI
Aproape jumătate dintre şoferii amendaţi pentru viteză - 411.459 - au fost sancţionaţi pentru depăşirea cu 10 - 20 km/h a vitezei maxime admise. "E în trendul UE, pentru că viteza este prima cauză a producerii de accidente", a explicat pentru gândul şeful Poliţiei Rutiere, comisarul-şef Lucian Diniţă. "Mulţi ştiu că dacă nu depăşesc cu 50 de km/h viteza legală, scapă doar cu puncte de penalizare şi amendă. Şoferii de obicei depăşesc viteza dar încearcă să se încadreze în limita de toleranţă de zece kilometri peste limită. Se uită la acul vitezometrului, dar un