Ei au adus ingrediente de acasă, au pregătit creme bruller şi salată franţuzească , delicatese pe care apoi le-au degustat
Pentru copiii de clasa a VI-a de la Şcoala Generală din Prundeni, azi, ora de limbă franceză a fost cu adevărat dulce şi apetisantă. Fiecare a adus de acasă ingrediente începând cu salată verde, ceapă, roşii, morcovi, cartofi, ouă, smântână, zahăr, castraveţi, lâmâi şi multe alte produse, pentru a participa la o oră „altfel" decât cele de până acum. Profesoara de limbă franceză, Narcisa Ionela Piţigoi, ne-a spus: „Martie este «Luna francofoniei», sărbătorită de milioane de francofoni din întreaga lume. Ştiind că bucătăria franţuzească «haute cuisin» este cea mai rafinată şi mai apreciată din lume, am rugat părinţii copiilor să ne ajute cu ingrediente să pregătim câteva feluri de mâncare specifice francezilor. Am făcut împreună cu copii «creme bruller» din care am şi gustat, iar acum ne pregătim să facem o salată franţuzească. Copiii învaţă şi reţin mult mai uşor denumirile ingredientelor spuse în limba lui Voltaire. De asemenea, vrem să le trezim interesul micuţilor de a găti".
Bărbaţii, cei mai buni bucătari
Elevul Alexandru Marin spune că-i place foarte mult să-şi ajute mama la bucătărie. „Ştiu să fac singur clătite, gogoşi, iar o salată franţuzească voi experimenta acasă după ce voi degusta cum ne-a ieşit nouă cea pregătită la ora de franceză". Daniel Ciorhan afirmă că el vrea să devină bucătar şi are chiar şi o justificare: „Cei mai buni bucătari din lume sunt bărbaţii. Dacă vreodată voi avea ocazia să ajung să lucrez în Franţa ca bucătar, voi fi un om fericit", a spus puştiul. Fetele s-au arătat un pic mai retrase, lăsând băieţii să-şi dea în vileag aptitudinile. Directorul şcolii, profesoara Elena Toader Stănescu, ne-a spus: „Încercăm să stârnim curiozitatea copiilor, să-i implicăm în acţiuni în urma cărora să