După programul de la serviciu, Adriana se bagă în bucătărie şi face prăjituri. Le vinde apoi corporatiştilor din bănci, din industria auto sau publicitate, pentru evenimente speciale: zile de naştere, promovări sau petreceri de rămas bun
Cum să crezi că bruneta aceasta elegantă, cu rochiţă mini, impecabil fardată îşi petrece multe nopţi la coada cratiţei, făcând prăjituri? Ba stă chiar şi 24 de ore în bucătărie, în picioare, când are o comandă mai mare. Adriana Jescu are 26 de ani şi lucrează într-o companie de publicitate din Bucureşti: ziua merge la serviciu, iar după program se distrează cu mâinile în creme şi-n cocă. De ceva vreme, pasiunea ei a devenit afacere: ce coace, vinde pe la evenimente. A câştigat într-o lună şi 1.000 de euro din prăjituri şi torturi pentru botez, nuntă şi logodnă, dar aceea a fost o situaţie fericită că a ajutat-o şi mama, cofetar. Recent şi-a luat şi partenere de afacere, două prietene - una i-a oferit o bucătărie profesională şi o ajută cu promovarea, cealaltă îi caută clienţi. Acum sunt în discuţii cu o ceainărie, pentru ca Adriana să le livreze permanent prăjituri asortate cu ceaiurile lor.
"Clienţii noştri sunt corporatiştii care au nevoie de ceva dulce pentru evenimentele din companie, de exemplu zile de naştere, promovări, petreceri de rămas bun, de nuntă. Vorbim despre bănci sau companii din industria auto ori publicitate. De regulă avem cam patru evenimente pe lună", ne spune Adriana.
Cookie day la serviciu: colegii fac liste cu prăjiturile lor preferate, strâng bani de ingrediente, iar Adriana le găteşte
Astăzi face brioşe. Toarnă în forme o cocă lipicioasă, galbenă, abia preparată. Prafuri nu pune niciodată - oul e ou adevărat, laptele e lapte adevărat. Ne gândeam, privind-o, că ne-ar fi enervat felul cum se lipeşte aluatul acela de orice lingură şi linguriţă ai băga în el, ca să-l torni în forme. Da