De la 1 martie, monseniorul Ştefan Ghenţa, parohul bisericii Sfântul Anton, s-a retras din fruntea bisericii catolice, la 50 de ani de când a fost uns preot. Ultimii 20 de ani i-a petrecut la Constanţa şi s-a retras din această parohie ajungând la vârsta pensionării. Monseniorul Ghenţa lasă în urma sa credincioşilor catolici constănţeni numeroase proiecte finalizate.
În urmă cu câteva zile, noul monsenior al bisericii Sfântul Anton, preotul Ieronim Iacob, cel care se află în fruntea bisericii de la 1 martie, ne-a vorbit cu foarte mare admiraţie despre Ştefan Ghenţa, dar şi despre viaţa sa mult mai liniştită pe care o va duce în alt loc, departe de Constanţa. „După tradiţia bisericii, lucrând atâţia ani, episcopul i-a dat posibilitatea să se retragă într-o parohie, la un preot cu care a colaborat. Acolo, în parohie, va continua activitatea, dar nu va mai aveam o muncă propriu-zisă administrativă. I s-a oferit posibilitatea să meargă oriunde, i s-a propus Sinaia, unde noi, biserica catolică, avem o casă de odihnă. Dacă va crede că se poate ocupa şi de partea spirituală, poate merge la Câmpina, unde este un vicar de-al dânsului cu care s-a înţeles bine cât a fost la Brăila. Acolo va continua să slujească", a spus preotul Ieronim Iacob.
Întrebat de ce nu a putut rămâne la Constanţa, noul slujitor al bisericii catolice ne-a spus că nu este recomandat acest lucru. „Oamenii se leagă şi prudenţa pastorală asta spune: că nu este recomandat acest lucru. Un preot paroh e bine să plece pentru ca noul paroh să poată începe o altă perioadă, să nu aibă reţineri", a mai adăugat preotul Iacob.
Contactat telefonic, monseniorul Ghenţa ne-a spus că încă se află în Constanţa şi va mai rămâne o scurtă perioadă, după care se va retrage la Câmpina. Acesta ne-a spus că nu a dorit să rămână la Sinaia şi că a ales Câmpina pentru că „este un loc mai bun pentru sănătate". „M