La „Atelierul de flori” din Timişoara, cursanți din toată țara și chiar din străinătate învaţă să creeze ornamente artistice. O juristă de 31 de ani a găsit formula de succes pentru a pune pe picioare o florărie şi îi învaţă acum şi pe alţii, făcând reconversie profesională pentru funcţionari publici şi ingineri. Sursa: Adi Pîclișan
Anca Vlad are 31 de ani şi este de profesie jurist. În aprilie anul trecut şi-a deschis o florărie, iar din septembrie a început să împărtăşească pasiunea pentru aranjamente florale tuturor celor interesaţi. A avut până acum 20 de cursanţi, iar trei dintre ei şi-au deschis propriile afaceri, florării.
De curând a început un nou curs, iar printre participanți se numără și un român stabilit la Viena, în Austria. Sucevean la origine, bărbatul are o firmă de organizat evenimente și şi-a dat seama că poate câştiga mai mult dacă le oferă clienţilor şi aranjamentele florale pe care până acum trebuia să le comande.
„Întâmplător am aflat de curs căutând pe net informaţii despre întreţinerea trandafirului. E important să ştiu secretele designului floral. Un lucru inedit pe care l-am învăţat aici a fost să fac brăţări din flori”, povesteşte Constantin Drăgoi, stabilit la Viena de 17 ani.
Curs bazat pe partea practică
Cursul coordonat de Anca Vlad formează designeri florari și e un curs practic, care durează o săptămână. Zilnic, cursanţii învaţă manipularea, combinarea, aranjarea florilor şi a accesorilor care se pretează.
„Oamenii experimentează pas cu pas pregătirea unei nunţi sau a unui evenimet special în mod real. Nu facem teorie, ci practică. Se începe cu pregătirea comenzii, întocmirea necesarului de materiale, aprovizionarea. Am mers cu ei la piaţa de flori din Szeged pentru ca fiecare să înveţe la faţa locului cum se aleg şi se cumpără florile, apoi cum le transportă în cele mai optime condiţii. Identificarea su