Teleormănenii pot pleca acasă după un stagiu de internare în spitalele din judeţ , infestaţi cu stafilococul auriu, bateria Coli, proteus sau piocianic.În 2010, au ajuns în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman 18 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, dar cifra este nerelevantă în condiţiile în care peste 60% dintre medicii tratează infecţiile, dar nu le declară.
Unităţile spitaliceşti din judeţ au raportat anul trecut 18 cazuri de infecţii intraspitaliceşti. Nouă dintre acestea s-au înregistrat la Spitalul Municipal din Turnu Măgurele, şapte la Spitalul de Urgenţă din Alexandria şi două la Spitalul Orăşenesc din Zimnicea ." Infecţiile intraspitaliceşti apărute în spitalele din Teleorman au fost cu următoarele cauze: stafilococul auriu, proteus, E coli, cllepsiela, piocianic, streptococ beta-hemolitic. Cele mai periculoase au fost cele cu stafilococul auriu şi piocianic, care dau infecţii severe" , ne-a spus medicul epidemiolog Luminţa Dumitraşcu de la DSP Teleorman.
Specialistul DSP Teleorman spune că, în peste 60% din cazuri medicii care constată infecţiile, le tratează, dar nu le declară ca infecţii intraspitaliceşti. „ Un astfel de caz a fost al unui pacient care a făcut la spital o intervenţie cirurgicală uşoară, apendicită , a fost operat cu succes , dar după trei zile starea lui s-a agravat a făcut febră şi nu a mai urinat. Medicul i-a prescris urocultură şi a constat că a făcut infecţie urinară în timpul spitalizării. Medicul a tratat această afecţiune cu antibiotice, dar nu a declarat-o ca fiind luată din spital. În peste 60% din cazuri medicii nu declară infecţiile ca fiind intraspitaliceşti", explică medicul epidemiolog Luminiţa Dumitraşcu.
Chirurgie, nou-născuţi şi ATI, cele mai predispuse la infecţii
Secţiile prin care bântuie cel mai adesea germenii sunt chirurgie, nou-născuţi, ATI; urologie, ortopedie, ORL şi boli in