„Omenirea a inceput sa actioneze impotriva lui Gaddafi” (Gulf New). „Loviturile aeriene risca sa prelungeasca acest conflict si sa antreneze o interventie militara mult mai grava” (MAARIV). „ E paradoxal, spune ziarul, ca la votul de la ONU, Germania nu a fost de partea aliatilor ei clasici, Franta, Marea Britanie si Statele Unite, dar, in schimb, s-a situat pe aceeasi pozitie cu Rusia si China, tari care nu sint foarte democratice.” „Germania trebuie sa isi asume acest vot” (Le Monde).
Pentru presa tunisiană,” raidurile aeriene pot reprezenta un pericol pentru întreaga regiune deoarece pot arunca Magrebul şi Orientul Mijlociu în instabilitate”.
Jurnalul Essabah, care apare la Tunis crede că intervenţia Occidentală „va înţina lupta poporului libian împotriva gashtii corupte a lui Gadafi”
În Algeria, cotidianul El Watan râde de Occidentalii care pretind că îi dau lecţii lui Gadaffi, dar uită alţi „monarhi, prinţi şi preşedinţi pe viaţă care îşi umilesc poporul”. E o aluzie la represiunile şi la contestaţiile din Bahrein şi din Yemen unde Europa şi Statele Unite ezită să intervină
În Emiratele Arabe Unite însă, ziarul Gulf News militează cu putere pentru continuarea bombardamentelor în Libia sub titlul „Omenirea a început să acţioneze împotriva lui Gadafi”.
Presa este divizată şi în Israel . Cotidianul popular Yediot AHARONOT consideră că e foarte bine că există în sfârşit o acţiune internaţională, deoarece nu mai poate fi păstrată tăcerea atunci când un tiran îşi masacrează cetăţenii. Ziarul MAARIV e însă mult mai rezervat considerând că loviturile aeriene riscă să prelungească acest conflict şi să antreneze o intervenţie militară mult mai grava”
Presa occidentală nu este nici ea unanimă. Astfel, în Elveţia, ziarul Le Temps se întreabă cât de credibilă este opoziţia libiană ? Î