Campionatul Rusiei se ia la trântă cu marile ligi ale Europei."Petrorublele" miliardarilor de aici au atras deja fotbalişti şiantrenori cu nume, investiţiile ridicându-se, înaintea începeriinoului sezon, la peste 234 de milioane de euro, mai mult decât înBundesliga!
Ruşii s-au pus serios pe treabă, după ce au câştigat dreptul de aorganiza Campionatul Mondial din 2018. Au investit masiv înjucători înaintea începerii noului sezon, şi trendul va continua şiîn anii următori. Scopul este clar: la ora începerii mondialului,prima ligă rusă trebuie să fie una dintre cele mai puternice dinEuropa. Iar miliardarii din spaţiul ex-sovietic au tot sprijinulpentru a duce la îndeplinire acest obiectiv. Statul mai închideochii când vine vorba de impozitele datorate, cu condiţia ca ei săinvestească masiv în jucători, stadioane şi baze de pregătire.Primele rezultate deja se văd. Roberto Carlos, Bruno Alves,Boussoufa şi Gullit sunt marile nume care au acceptat provocarea şivor ridica nivelul campionatului începând din acest sezon.
Ronaldo a refuzat Rusia
Roberto Carlos, primul campion mondial care evoluează în Rusia,este plătit regeşte de Anji Mahacikala, 6,6 milioane de euro pesezon. Secretul venirii brazilianului în Rusia are şi un nume:Suleiman Kerimov, locul 19 în topul celor mai bogaţi oameni dinRusia, cu o avere de 5,5 miliarde de euro. Acesta nu s-a uitatdeloc la bani, investind peste 30 de milioane de euro pentru unobiectiv clar: calificarea într-o cupă europeană.
Şi Terek Groznîi, o altă echipă mică din Rusia, a dat lovitura.După ce a fost refuzat de Ronaldo, Ramzan Kadîrov, patronulclubului şi preşedintele Ceceniei, i-a pus pe masă lui Ruud Gullitopt milioane de euro pe sezon pentru a-i antrena echipa.
Ai bani, joci în prima ligă
Un exemplu concludent că banul face legea în Rusia este cazulechipei FK Krasnodar. Deşi a