Washington se gândeşte la o variantă de scut antirachetă care, după modelul celui din Europa, să protejeze interesele americane şi aliaţii SUA din Orientul Mijlociu şi Asia, a spus subsecretarul de stat american pentru securitate internaţională şi controlul armamentului, Ellen Tauscher, conform NewsIn.
"În afară de Europa şi Rusia, în faţa noastră stau provocări şi întrebări dificile. Trebuie să fie făcute şi mai multe eforturi pentru a implementa noile abordări regionale din afara Europei. Trebuie să ne gândim cum ar arăta o abordare adaptivă în etape (n.r. - denumirea oficială pentru scutul antirachetă din Europa) în Orientul Mijlociu şi Asia", a spus Ellen Tauscher.
Oficialul american a arătat că în aceste două zone există o altfel de dinamică militară şi politică, ce ar putea necesita o abordare diferită decât cea pe care SUA o au faţă de scutul antirachetă în Europa.
Ea a amintit de parteneriatele consolidate pe care SUA le-au încheiat cu ţări precum Japonia, Franţa, Israel, Coreea de Sud şi Australia pentru a dezvolta sisteme antirachetă mai capabile. "Putem lucra cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a le moderniza navele de război, astfel încât ele să poată efectua operaţiuni de apărare antirachetă. Putem conlucra cu ei şi în ceea ce priveşte amplasarea de radare în întreaga lume, care să furnizeze datele necesare pentru ca interceptorii noştri să anihileze rachetele balistice", a exemplificat Tauscher. Washington se gândeşte la o variantă de scut antirachetă care, după modelul celui din Europa, să protejeze interesele americane şi aliaţii SUA din Orientul Mijlociu şi Asia, a spus subsecretarul de stat american pentru securitate internaţională şi controlul armamentului, Ellen Tauscher, conform NewsIn.
"În afară de Europa şi Rusia, în faţa noastră stau provocări şi întrebări dificile. Trebuie să fie făcute şi mai mu