"Cazul e limpede. Adrian Severin nu este corupt, ci victima unei conspiraţii planetare " (România Liberă). "Exportul de frigidere a îngheţat la porţile Libiei" (Evenimentul Zilei). "La noi, pierdem foarte multă energie în a dezbate în public problemele în loc să ne focalizăm pe ce avem de făcut şi să o facem bine" (Gândul).
Consultanţă, lobby, trafic de influenţa pe axa Bucureşti-Bruxelles:cazul Severin aruncă în aer PE, titrează astăzi ziarul Gândul. După ce a susţinut că a crezut că e plătit pentru servicii de consultanţă, severin se ţine cu dinţii de scaun. Spune că n-a făcut nimic ilegal, anunţă că nu va demisiona din PE, dar s-a autosuspendat din PSD. Politicienii străini, chiar de aceeaşi coloratură cu Severin, se distanţează de gestul sau, iar adversarii politici îi cer demisia. Biroul permanent al Parlamentului European se reuneşte, miercuri, pentru a discută cazul Severin & Thaler & Strasser. Organizaţiile neguvernamentale străine vorbesc de "lobby-işti iresposabili şi dubioşi" printre europarlamentari. Oficiul European Anti-Fraudă (OLAF) anunţă că analizează oportunitatea demarării unei investigaţii. În ţara, DNA a deschis, deja, dosarul Severin.
În editorialul româniei libere intitulat "Ştiu cine l-a lucrat pe Severin", Gabriel Bejan scrie: "Cazul e limpede. Adrian Severin nu este corupt, ci victimă unei conspiraţii planetare, pentru că - după cum spune chiar europarlamentarul - 'într-o lume în care România este tot mai puţin influentă, un român influent nu este acceptat'.
Demisia stă scris cu litere de-o şchioapă pe prima pagină a ziarului Adevărul. Cotidianul i-a adresat şefului Parlamentului European un mesaj în care cere măsuri ferme faţă de eurparlamentar. România a fost pusă într-o situaţie jenantă de Adrian Severin (56 de ani) în urmă scandalului de lobby dezvăluit de publicaţia britanică Sunday Times.