Adrian Severin a devenit ”inamicul public nr.1” al momentului. Foarte bine! Până la urmă acesta e rolul societății civile: să pună presiune asupra personajelor politice când o iau pe arătură. Presiunea publică e și singurul mod în care se poate schimba ceva. Desigur, are și această presiune o limită – nesimțirea personajului vizat. Căruia nu-i pasă (moment la care am fost martor aseară) că într-un hipermarket, la telefon, îi oferea informații la telefon partenerului său de discuție despre cazul în discuție, suficient de tare pentru a auzi și restul cumpărătorilor ce spunea.
În același timp, e interesant însă faptul că acestui subiect i se acordă, totuși, o dimensiune mai mare decât cazurilor de corupție înregistrate ”acasă”. O posibilă explicație ține de raportare. Față de politicienii care activează pe plan intern, ideea de reprezentare a devenit caducă. În mentalul colectiv aceștia se reprezintă doar pe ei și partidele din care fac parte. În Parlamentul European (PE), Adrian Severin reprezintă România (lucru, de altfel, cât se poate de real).
Faptul că românii (încă) se mai simt reprezentați de cei aflați în PE, că (încă) mai au așteptări din partea lor, e un lucru bun. Tot ce îmi doresc (până când ancheta internă a PE și ancheta DNA vor fi finalizate) e ca această presiune să se mențină constantă. Iar Severin va rămâne fără sprijin.
Doar așa va veni o zi în care Severin (Năstase, Ridzi, Solomon, Anghel, Falcă etc.) nu vor mai fi.
***
Ultimă oră: Victor Ponta îi solicită lui Adrian Severin demisia din PSD și din PE. Dacă va refuza, Ponta e decis să înceapă procedura de excludere. Cam târziu, dar în cele din urmă a înțeles și președintele PSD deficitul de imagine pe care i-l aduce scandalul din PE. Cum spuneam, presiunea e bună
Adrian Severin a devenit ”inamicul public nr.1” al momentului. Foarte bine! Până la urmă acesta e rolul s