Preşedinţi, prim-miniştri şi şeici sunt foarte activi pe Twitter sau Facebook, încercând să câştige simpatia tinerei generaţii.
Mai ales după ce reţelele de socializare s-au dovedit extrem de eficiente în mobilizarea protestelor din Tunisia şi Egipt, s-a înteţit ceea ce a început să se numească twitterplomacy, sau diplomaţia pe Twitter.
Twitter a verificat conturile la peste 40 de lideri mondiali, inclusiv Fidel Castro, care a ajuns la al 100.000-lea “follower” pe pagina sa de Twitter în martie. Ocazie cu care s-a folosit de site pentru a critica din Statele Unite.
În semn de plecăciune pentru Twitter, care a împlinit cinci ani pe 21 martie, iată câteva adrese la care puteţi intra în contact cu liderii lumii:
Kim Jong-Il, lider Coreea de Nord
- Tag: @uriminzok (“naţiunea noastră”)
- followers: 11.400
- pe Twitter din 15 iulie 2010
- Tweet: “Revoluţia produce marele cutremur” (7 martie, cu patru zile înainte de megaseismul din Japonia.)
Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, premier Emiratele Arabe
- Tag: @HHShkMohd
- followers: 378.000
- pe Twitter din 2 iunie 2009
- Tweet: “Aş vrea să împărtăşesc cu voi această imagine uluitoare din Dubai, care stabileşte un nou record pentru cea mai mare fotografie din lume” (12 mai 2010)
Barack Obama, preşedinte SUA
- Tag: @ BarackObama
- followers: 7 milioane
- pe Twitter din 5 mai 2007
- Tweet: “Condoleanţe oamenilor din Japonia, mai ales celor care i-au pierdut pe cei dragi în cutremur&tsunami. SUA sunt gata să ajute” (11 martie)
Hugo Chavez, preşedinte Venezuela
- Tag: @chavezcandanga
- followers: 1,3 milioane
- pe Twitter din 1 aprilie 2010
- Tweet: “Hei, ce mai faceţi? Am apărut aşa cum a