Nutriţioniştii spun că dieta de primăvară se bazează pe alimentele proaspete, salate de crudităţi, soteuri de legume şi carne slabă, de pui sau de peşte. Aceste alimente ajută organismul să elimine toxinele acumulate în perioada iernii, fapt ce duce şi la scăderea în greutate.
Odată cu ieşirea din anotimpul rece, acul cântarului arată cel puţin trei-patru kilograme în plus. Nutriţioniştii susţin că acest lucru este normal, în condiţiile în care regimul din timpul iernii a fost unul bogat în proteine şi grăsmi.
Potrivit experţilor, primăvara este sezonul ideal pentru a scăpa de kilogramele în exces, doarece alimentele care accelerează arderea grăsimilor sunt accesibile oricărui buzunar. gândul oferă lista alimentelor vedetă care stimulează scăderea în greutate şi cum poţi slăbi până la opt kilograme într-o lună.
Variantă de meniu pentru dieta de primăvară
Deşi dieta de primăvară este bazată pe vitamine şi minerale, nutriţioniştii recomandă să includem în regim proteine de origine animală şi grăsimi bune. Peştele sau pieptul de pui sunt variantele indicate într-o astfel de dietă. În plus, peştele, mai ales tonul, somonul, macroul, heringul sau sardinele, sunt surse excelente de acizi graşi Omega 3, grăsimi bune.
Regulile unei cure de primăvară sunt relativ simple. Nutriţioniştii recomandă zilnic cel puţin trei mese principale şi două de tip gustări. Micul dejun trebuie să fie cel mai bogat din punct de vedere caloric. Astfel, ouăle fierte, prăjite sau omleta, la care se adaugă un pahar cu lapte, o ceaşcă de ceai sau cafea şi o felie de pâine integrală poate fi o variantă pentru masa de dimineaţă. În acelaşi timp, la micul dejun se mai poate opta pentru câteva felii subţiri de şuncă, caşcaval, o roşie şi o felie de pâine prăjită, plus o cană de cafea sau una de ceai neîndulcite.
La prânz se recomandă cel mult 150 de gram