În urma presiunilor de a demisiona, Adrian Severin a anunţat că se retrage din Grupul Socialiştilor din Parlamentul European unde deţinea şi funcţia de vicepreşedinte. Socialiştii europeni nu şi-au putut permite o pată precum cea declanşată de scandalul declanşat de Sunday Times. Adrian Severin a considerat în schimb că nu îşi poate permite să demisioneze din Parlamentul European.
Problema este că, refuzând să demisioneze din funcţia de eurodeputat, Adrian Severin nu face decât să mute pata de noroi de pe haina socialiştilor pe cea a Parlamentului European. Şi ce ne priveşte asta pe noi? s-ar putea întreba cineva. O să fie şi el unul dintre cei 736 de eurodeputaţi, dar de acum încolo neafiliat.
Ne priveşte şi ne priveşte în cel mai înalt grad. Dacă Adrian Severin demisiona din Parlamentul European în acelaşi timp cu austriacul de dreapta Ernst Strasser şi slovenul de stânga Zoran Thaler, scandalul din preajma numelui său şi al ROMÂNIEI ar fi avut şanse mari să se stingă rapid.
Investigaţia Sunday Times nu a privit iniţial nici România, nici pe Adrian Severin personal, aşa cum pretinde. Vezi elucubranta sa declaraţie: “Nu a venit nimeni, cu toate manoperele costisitoare, ca să demonstreze că eu sunt corupt, sau să scape de un corupt, cui au venit să scape de un om incomod. Într-o în care România din păcate este tot mai puţin influentă, un român influent nu este acceptat, şi nu este acceptabil, şi atunci trebuie să i se distrugă exact singura armă de care dispune: buna reputaţie şi credibilitatea”.
Filmările cu camera ascunsă făcute de jurnaliştii britanici au avut ca subiect în jur de 60 europarlamentari, iar ancheta a avut ca scop să pună în lumină una dintre cele mai controversate probleme legate de instituţiile europene. Anume implicaţiile activităţilor de lobby asupra legiferării la nivelul Comisiei şi Parlamentului European, cu imp