A fi constient de anumite simptome ale leziunilor hepatice te poate ajuta sa iei masuri din timp si astfel sa faci ceva inainte ca lucurile sa se agraveze sau sa devina ireversibile.
Ficatul este cel mai mare organ din corp, iar printre functiile sale esentiale se numara detoxifierea organismului, sinteza proteinelor si fabricarea unor substante necesare pentru digestie, fiind si singurul organ care se poate regenera. Cu toate acestea, exista multi factori care pot cauza probleme in functionara ficatului, unii fiind chiar mosteniti genetic.
Simptomele leziunilor hepatice difera in functie de cauza deteriorarii ficatului, insa exista si unele comune observate de medici. Printre acestea se numara, greata, apetit scazut, oboseala cronica, dureri in regiunea abdominala, care pot fi insotite de umflaturi, arata Buzzle.
Atunci cand o persoana are incontinuu senzatia de mancarime a pielii poate fi vorba despre o afectiune a ficatului cauzata de alcool.
Rodiile si algele te ajuta sa slabesti si sa ai un ficat sanatos
Daca pielea, unghiile si albul ochilor pierd din culoarea naturala si se ingalbenesc, se poate pune problema unei leziuni hepatice.
Scaunele cu sange sau urina mai inchisa la culoare, sunt si ele semne rele si trebuie sa mergi la un control.
Acestea sunt simptome generale a caror aparitie ar trebui sa fie un motiv suficient pentru o vizita la medic. Exista o multime de afectiuni ale acestui organ, printre care cancer la ficat, ciroza, hepatita de diferite tipuri, infectie cauzata de praziti sau insuficienta hepatica, care poate fi acuta sau cronica.
Pentru a afla de ce afectiune suferi vei fi supus unor teste de sange si proceduri precum scanarea CT, RMN sau ultrasunete. De asemenea, s-ar putea sa fie nevoie de o biopsie hepatica.
Pentru a nu ajunge i