Patru bucătari de la Complexul Alpin din Poiană, Cabana Vânătorilor din Predeal, Restaurantul Belvedere şi Hotelul Aro Palace s-au remarcat la concursul „Etalează-ţi Aptitudinile", de la Târgu-Mureş.
Braşovenii s-au remarcat, weekendul trecut, la una dintre cele mai grandioase competiţii dedicate specialiştilor din domeniile panificaţiei, cofetăriei şi gastronomiei, de la Târgu-Mureş.
VEZI AICI FOTOGALERIE CU PREPARATE ŞI SCULPTURI IMPRESIONANTE
Braşovenii s-au numărat printre cei 100 de brutari, cofetari şi bucătari, care s-au întrecut la cele şapte categorii grupate în trei secţiuni competiţionale, la cea de-a treia ediţie a concursului de creativitate „Etalează-ţi Aptitudinile", din cadrul expoziţiei GastroPan. Maeştrii au impresionat prin caracterul sănătos, hrănitor, tradiţional şi inovator al preparatelor pe care le-au prezentat.
La categoria platouri preparate reci, Dragoş Bercea, de la Cabana Vânătorilor din Predeal şi bucătarul Daniel Buzea, de la Restaurantul Belvedere Braşov au câştigat premiul I. Daniel Buzea are o experienţă de peste zece ani în bucătărie, iar de trei luni se află în echipa maestrului în arta culinară, Ioan Florescu. El a prezentat un platou frumos decorat, pe bază de păstrăv de fiord, ficat de raţă, calcan posat, ton şi scoici.
Daniel Buzea, de la Restaurantul Belvedere Braşov
Tot la această categorie s-a remarcat şi bucătarul şef specialist Adrian Negescu, de la Compexul Alpin Braşov, coordonat de maestrul bucătar Robert Man. Echipa a obţinut locul II cu un platou pe bază de sturioni, lopătari şi garnituri. De asemenea, maeştrii bucătari care au reprezentat singurul hotel de cinci stele din Poiana Braşov au oferit o demonstraţie de gătit live tuturor spectatorilor. Preparatele au fost realizate într-o galantină din piept de pui învelită în bacon, cotletele de căprioară au fo