Asociaţia Studenţilor şi Profesioniştilor IT&C a lansat luni cea de-a şaptea ediţie a celui mai mare program naţional de stagiatură din România, „Stagii pe Bune".
Programul „Stagii pe Bune" este deja binecunoscut în rândul studenţilor. De la lansarea programului, peste 6000 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la cele circa 1500 de stagii desfăşurate pe durata verii, oferite de 40 dintre cele mai mari companii din domeniul IT&C, precum: BitDefender, 4psa, Adobe, Microsoft Romania, Oracle sau IBM. Astfel, participând la acest program, studenţii şi masteranzii îşi completează activităţile practice din facultate, îşi evaluează nivelul de pregătire, îşi descoperă abilităţile dar şi pasiunea pentru o anumită meserie.
Datorită succesului de care s-a bucurat, parteneri ai programului au devenit şi cele mai importante patru facultăţi de IT&C din România: Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Universitatea Politehnica Bucureşti), Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Universitatea „Politehnica" din Timişoara), Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) şi Facultatea de Informatică (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi). Aceste facultăţi îşi crează şi îşi gestionează propriile programe de stagiatură prin intermediul „Stagii pe Bune".
Un stagiu de practică reprezintă oportunitatea pentru studenţi de a face paşii decisivi în carieră, încă din timpul facultăţii, fără obligativitatea de a se angaja, o cale de mijloc care îi ajută să îmbine studiile cu dobândirea unei experienţe practice. Pe lângă un certificat de practică sau posibilitatea angajarii la finalizarea studiilor, stagiile sunt instrumentul cheie care îi poate ajuta pe studenţi să-şi definitiveze obiectivele viitoarei lor cariere. Stagiile îi ajută să descopere şi să aprofundeze domeniile care îi pasionează, fiind un pas importa