Reprezentanţi ai firmelor de transport judeţene au contestat decizia municipalităţii de a le interzice accesul în staţiile de autobuz din Zalău. Protestele transportatorilor au fost inutile, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat de 15 din cei 20 de consilieri prezenţi la şedinţa de astăzi.
Şedinţă de consiliu local cu scântei la Primăria Zalău. Un proiect de hotărâre, iniţiat de viceprimarul Daniela Coţa, i-a nemulţumit pe transportatorii judeţeni, care au venit să-şi exprime nemulţumirea chiar la şedinţa de consiliu.
Viceprimarul a înaintat un proiect de hotărâre prin care transportatorii judeţeni nu mai pot lua sau lăsa călători în staţiile de autobuz din Zalău. În proiectul de hotărâre se menţionează că aceste staţii suntconcesionate exclusiv Transurbis, firma de transport în comun din Zalău, iar transportatorii judeţeni au ca staţie, prin traseele aprobate de Consiliul Judeţean, exclusiv autogara.
Transportatorii acuză autorităţile de discriminare
De cealaltă parte, Adrian Făgăraş, reprezentantul transportatorilor a susţinut că nu este legal ca staţiile de călători să aparţină exclusiv Transurbisului, deoarece aceste spaţii ar trebui să fie de utilitate generală.
„În Cluj Napoca, spre exemplu, putem lua angajaţii care lucrează la Nokia din orice staţie. În Ploieşti, primăria a pierdut un proces cu transportatorii, pentru că le.a cerut bani pentru utilizarea staţiilor, iar primăria de acolo a fost obligată să le returneze banii. Propunerea dumneavoastră este una discriminatorie şi aduce deservicii în special cetăţenilor. Noi aducem mii de oameni, zilnic, în Zalău. De ce vreţi să-i obligăm să cheltuiască bani în plus, doar pentru a folosi serviciile transportatorului în comun. Nu cred că veţi putea justifica părinţilor care-şi trimit copiii la şcoală această decizie şi nici firmelor care decontează naveta pentru sa