Tânăra mămică a unui băieţel de 11 luni şi-a dezvoltat talentul de cofetar în timpul concediului de maternitate.
Deşi nu a făcut vreodată cursuri de patiserie, Antoanela pregăteşte, în propria bucătărie, torturi dintre cele mai inedite, gata să îndulcească cel mai special eveniment din viaţa fiecăruia: nunta.
„Fiecare tort este special, iar mie nu mi se pare niciunul complicat de creat, deşi pentru unele dintre ele stau şi câte şase ore să le decorez“, spune tânăra.
După ce a fost aleasă piesa de rezistenţă a nunţii, respectiv rochia de mireasă, nuntaşii au în vedere al doilea cel mai important lucru: tortul. Fie el şi într-o variantă mai inedită, aşa cum prepară Antoanela pentru îndrăgostiţii care vor să facă din acest eveniment unul de-adreptul memorabil. De la genţi Louis Vuitton, la mingii de fotbal sau un corp sexy de femeie „încorsetat“ în ciocolată. Fie că se numeşte el „Fairy-tale“, „Blossom“ sau „Brown Butterfly“,torturile sunt botezate după poreclele sau numele clienţilor.
Pasiune născută din nevoie
Cel mai greu de realizat însă sunt torturile cu etaj, cu decoraţiuni mai dificile, a căror pregătire durează chiar şi o săptămână. Înainte însă de a se apuca de gătit, Antoanela oferă clienţilor o „sesiune“ de degustări, dar acceptă, totodată, de la pretenţioşi, să i se sugereze „materia primă“ sau chiar ornamentul.
Cea mai aglomerată perioadă de comenzi este pe timpul verii, când se deschide sezonul nunţilor. Pasiunea pentru patiserie s-a născut mai mult din nevoie, însă nimic nu vine întâmplător, drept dovadă că talentul pe care îl are la design şi-l valorifică în ornamentele cu pastă de zahăr. Momentul în care şi-a dat seama că vrea să facă un business din această pasiune a fost în timpul unor evenimente marcante din viaţa ei.
„La propria nuntă şi la botez