O seară poate fi diferită dacă mergeţi la restaurant, dar nu ca să fiţi serviţi, ci ca să gătiţi. Petrecerile culinare îmbină gătitul şi distracţia. O întâlnire cu prietenii printre oale, ingrediente şi diferite condimente va fi cu siguranţă amuzantă. Aceasta este ideea petrecerilor „Delice Cook&Fun“.
Carmen Vraciu îşi dorea să sărbătorească ziua soţului ei într-un mod „interactiv şi nou". Aflase de la o prietenă de petrecerile culinare şi s-a gândit că ar fi o idee bună. A decis să meargă mai întâi la un curs individual de gătit ca să vadă cum e şi i-a plăcut. Carmen găteşte aproape zilnic pentru familie şi, din când în când, face şi lucruri mai speciale, pentru prieteni. Dar, în acest an, de ziua soţului nu a mai gătit doar ea, ci şi-a pus toţi prietenii la treabă la o petrecere culinară.
Mănânci ce prepari
Prima petrecere „Delice Cook&Fun" a avut loc în România în noiembrie 2010. Prieteni, colegi sau cei care îşi doresc să experimenteze lucruri noi din punct de vedere culinar gătesc alături de bucătarii Horia Vîrlan şi Cezar Munteanu - cunoscuţi publicului de la emisiunile TV „Cireaşa de pe tort" şi „Euforia Cuisine" - şi apoi savurează preparatele pe care ei înşişi le-au făcut. Şi, pentru că mâncarea nu le este servită, ca la un restaurant obişnuit, ci este realizată pe moment chiar de ei, au parte şi de distracţie.
Conceptul de petrecere culinară „Delice Cook&Fun" este unic în România, dar este inspirat din afară, spune Anca Bîrhoată, project manager al acestor petreceri. „Acestea fac parte dintr-un proiect - un lanţ de şcoli culinare pentru amatori la nivel european. Proiectul este dezvoltat în paralel cu un altul similar, în Ungaria, ideea venind de la succesul înregistrat de acest concept în ţările vest europene şi în Statele Unite. Succesul se datorează şi faptului că, pentru a participa la aceste petreceri, nu trebuie să fi