Romania va trimite in Marea Mediterana fregata Regele Ferdinand, cu 207 militari la bord, pentru a ajuta la impunerea embargoului impus Libiei de Natiunile Unite.
Intre timp, Capitala Libiei, Tripoli, a fost tinta atacurilor coalitiei pentru a treia noapte la rand, iar guvernul libian sustine ca interventia fortelor internationale a dus la moartea mai multor civili, in conditiile in care obiectivul era protejarea acestora.
Membrii coalitiei sustin insa la unison ca nu exista victime printre civili, cu toate ca nu se pot pune inca de acord daca Moammar Gaddafi este sau nu o tinta a atacurilor aeriene, spre ingrijorarea comunitatii internationale.
Pe de alta parte, luptele continua intre fortele loiale lui Moammar Gaddafi si rebelii din Benghazi, in ciuda faptului ca regimul libian a declarat ca respecta acordul de incetare a focului. In est, trupele guvernamentale au reusit sa respinga ofensiva rebelilor din Ajdabiya, iar cel de-al treilea oras ca marime din Libia, Misrata, este tinta unor atacuri repetate.
In capitala Tripoli au fost auzite explozii, dar si foc antiaerian, luni noapte, chiar in apropiere de baza lui Gaddafi, informeaza BBC News.
Ziare.com a prezentat cele mai importante evenimente de marti din Libia:
- Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, a cerut, marti, Rusiei sa coopereze la punerea in aplicare a Rezolutiei Consiliului de Securitate de aprobare a raidurilor aeriene privind Libia, dupa ce Moscova a ridicat obiectii.
"Desigur unele tari s-au abtinut, dar odata ce aceasta este adoptata, toate tarile din ONU au obligatia sa coopereze pe deplin la punerea in aplicare a acestei rezolutii", a spus Ban Ki-Moon.
La randul sau, presedintele rus, Dmitri Medvedev si-a exprimat "ingrijorarea cu privire la modul in care rezolutia Consiliului de securitate al ONU cu